Aktuelno

Većeras 26.12.2011 u 19. časova održaće se premijera predstave „Lajanje na zvezde“ amterskog pozorišta iz Blaca „Teatar 13“ pod rukovodstvom prof. Latinke Stojanovic. Komad je radjen po motivima istoimenog romana Milovana Vitezovica. Dramsku grupu trenutno čini  dvadesetak srednjoškolaca i studenata iz Blaca i okoline, koji se svojski trude da ovaj  pozorišni prvenac ostane događaj za pamćenje.

Top Tab Content

Selo Više selo

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Selo Više selo smešteno je na obroncima Kopaonika, na nadmorskoj visini od 580 m, pa je u tom smislu veoma povoljno za gajenje voćarskih kultura naručito šljive. U strukturi delatnosti poljoprivreda je dominantna, i zastupljena sa 90,38%, a ostale delatnosti su zastupljene u malom procentu.Pored šljive poslednih godina intenzivno se krenulo sa gajenjem jagodičastog voća (jagoda, malina, kupina).

Po veličini pripada grupi malih naselja u opštini (117 stanovnika i 44 domaćinstva) koje odlikuje nepovoljna starosna struktura. U naselju Više Selo živi 103 punoletna stanovnika, a prosečna starost stanovništva iznosi 49,9 godina (49,1 kod muškaraca i 50,7 kod žena). U naselju ima 44 domaćinstva, a prosečan broj članova po domaćinstvu je 2,66. Ovo naselje je velikim delom naseljeno Srbima (prema popisu iz 2002. godine), a u poslednja tri popisa, primećen je pad u broju stanovnika.

U selu se nalazi osnovna škola, crkva Sv. Petke Paraskeve, asfaltni put dolazi do centra sela a postoji i pokrivenost bežičnim internetom

Geografske koordinate 43° 13′ 19" SGŠ, 21° 11′ 19" IGD

Vremenska zona:          srednjoevropska: UTC+1

Pozivni broj      027

Registarska oznaka       PK

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Anketa

Da li ste zadovoljni ovogodišnjim muzičkim programom na manifestaciji "Dani šljive"

Pošalji eRazglednicu

Opis:
Pošaljite elektronsku razglednicu, obradujte nekog...

Taša Radio

tasa-radio

Marketing

Reklame

 vasa-reklama vasa-reklama

Bottom Tab Content